APK Keuring

Is het tijd voor de jaarlijkse APK-keuring van je auto? Aarzel niet langer! Bij Top Autotechniek in Rotterdam ben je aan het juiste adres voor een vakkundige en betrouwbare APK-keuring.

Wij zijn trotse bezitters van een RDW-erkenning, wat betekent dat je met een gerust hart bij ons terecht kunt. Met onze snelle APK-check ben je binnen de kortste keren weer veilig onderweg.

Wat is een APK keuring?
Elke auto die ouder is dan 3 jaar moet periodiek een geldige APK-keuring ondergaan. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is in het leven geroepen om de verkeersveiligheid te waarborgen. Naast het bevorderen van veiligheid, heeft de APK-keuring ook als doel onnodige milieuvervuiling door voertuigen te voorkomen.

Tijdens de APK-keuring wordt onder andere gecontroleerd of de uitstoot van jouw auto binnen de wettelijke normen valt. Als jouw auto met succes de APK-keuring doorstaat, voldoet deze weer aan de wettelijke veiligheidsnormen. Wil je ervoor zorgen dat jouw auto betrouwbaar blijft rijden in de komende periode? Overweeg dan om onze onderhoudsoplossingen te combineren met de APK-keuring.

Wanneer verloopt mijn APK?
De geldigheid van een APK-keuring kan verlopen, en daarom is het essentieel om een APK-keuring te plannen voordat de vorige keuring verloopt. Maar wanneer moet je jouw auto voor het eerst laten keuren en hoe vaak moet dit herhaald worden? De antwoorden op deze vragen variëren afhankelijk van het type brandstof dat jouw auto gebruikt.

Benzineauto’s: Een benzineauto moet voor het eerst gekeurd worden na 4 jaar. Daarna moet de auto om de 2 jaar opnieuw gekeurd worden totdat deze 8 jaar oud is. Na dit punt moet een benzineauto jaarlijks APK-gekeurd worden om aan de wettelijke eisen te voldoen.

Dieselauto’s: Voor dieselauto’s geldt een andere regeling. Deze moeten al na 3 jaar voor het eerst APK-gekeurd worden. Na deze initiële keuring moet een dieselauto jaarlijks gekeurd worden om de geldigheid van de APK te behouden, in tegenstelling tot benzineauto’s.

APK benzineauto € 49,99

APK dieselauto € 89,99

APK bedrijfsbus € 119,99

Zorg ervoor dat je jouw APK-keuring op tijd plant om boetes en mogelijke problemen te voorkomen. Bij Top Autotechniek staan we klaar om je te helpen met jouw APK-keuring en andere auto-onderhoudsbehoeften.